Skambinkite

1000 EUR kompensacija už seną automobilį

Senos transporto priemonės keitimas į naują yra palankus kaip niekada, kadangi už senos transporto priemonės utilizavimo paslaugas fiziniai asmenys gali gauti net 1 000 eurų kompensaciją mažiau taršių judumo priemonių įsigijimui arba net viešojo transporto paslaugų naudojimui.

Reikalavimai, jei norite gauti subsidiją/dotaciją/finansavimą

Jeigu norite gauti 1 000 eurų kompensaciją – jūsų turėta, sena transporto priemonė turi atitikti iškeltus reikalavimus:

  1. Jūs turėjote būti transporto priemonės savininku arba įregistruotu tik valdytoju būti ne trumpiau kaip 12 mėnesių iki 2023 m. birželio 1 d. Bent tiek pat laiko ji turėjo būti ir LR kelių transporto priemonių registre.
  2. Transporto priemonės TA turėjo galioti bent iki 2023-11-08 d.
  3. Parama teikiama tik tada, jei utilizuojama M1 klasės transporto priemonė.
  4. Nereikalinga transporto priemonė turi būti utilizuojama laikanktis galiojančių įstatymų, kurie nusakyti „Eksploatuoti netinkamų transporto priemonių tvarkymo taisyklėse, kurios priimtos ir patvirtintos Lietuvos Respublikos aplinkos ministro 2003 m. gruodžio 24 dieną“, pagal įsakymą nr. 710 „Dėl Eksploatuoti netinkamų transporto priemonių tvarkymo taisyklių patvirtinimo“.
  5. Utilizavus transporto priemonę, turi būti išduotas Eksploatuoti Netinkamos Transporto Priemonės (ENTP) pažymėjimas. Fizinis asmuo gali pretenduoti į kompensaciją tik tokiu atveju kai turi ENTP ir utilizavimas vyko įstatymų reglamentuota tvarka.
  6. Taip pat sunaikinta mašina turi būti išregistruota iš Lietuvos Respublikos kelių transporto priemonių registro su ENTP pažyma.

Mūsų komanda pasirūpins tuo, kad jums nekiltų jokių sunkumų ar galvosūkių dėl finansavimo gavimo. Padėsime sutvarkyti dokumentus bei užtikrinsime atsakingą utilizavimą.

Reikalavimai mažiau taršiai judumo priemonei

Už gautą piniginę kompensaciją, galite įsigyti ne daugiau kaip 2 pasirinktų mažiau taršių judumo priemonių, įskaitant dviračius, elektrinius dviračius, elektrinius paspirtukus, elektrinius triračius bei elektrinius keturračius.

Svarbu paminėti tai, kad subsidijos suma kiek skiriasi, priklausomai nuo to, kam pasiryšite naudoti subsidiją:

·   Paprastam dviračiui ar el. paspirtukui įsigyti skiriama iki 300 EUR/vnt.;

·   Elektriniams dviračiams, el. triračiams ir el. keturračiams skiriama iki 500 EUR/vnt.;

·   Iki 1000 EUR, jeigu:

·   Perkate viešojo transporto (autobusų, troleibusų, geležinkelio) metinius ar kitus, tik ne vienkartinius bilietus;

·   Pildote E-piniginę dviračių, elektrinių paspirtukų, lengvųjų automobilių (rekomenduojama elektromobilių) pasidalijimo paslaugos platformos sąskaitą. Čia tinka ir dalijimosi nuoma, neteikiant vairavimo paslaugos.

Pagalba gaunant kompensaciją – subsidiją

Domina senos transporto priemonės utilizavimas už siūlomą kompensaciją? Žmogui, pirmą kartą susidūrusiam su dokumentų ir paraiškos pildymu kompensacijos gavimui, tai gali tapti alinančiu ir itin painiu darbu. Todėl rekomenduojame susisiekti su mūsų komandos nariais, kurie kiekvieną dieną teikia šias paslaugas ir užtikrins ne tik operatyvų darbą, bet ir tinkamą dokumentų paruošimą. Kadangi pas mus nereikalingos transporto priemonės yra utilizuojamos pagal visus įstatymus – kompensacija mažiau taršiai judumo priemonei tikrai bus suteikiama. Jeigu Jus domina daugiau informacijos susisiekite asmeniškai ir mes ne tik atsakysime į kylančius klausimus, bet ir ypač greit suteiksime jums reikalingas paslaugas.

Esminiai punktai

Planuojantys utilizuoti automobilį bei pirkti mažiau taršią judumo priemonę su paraiška turi atsiminti kelis svarbiausius aspektus. Pirmiausia, asmuo su savo transporto priemone gali teikti paraišką kompensacijai gauti tik vieną kartą. Taip pat ir transporto priemonė su tuo pačiu VIN numeriu gali būti kompensuojama tik vieną kartą. Galiausiai, kompensacinė išmoka siekia 1 000 eurų ir tai yra maksimali riba.

Taip stengiamasi išvengti verslo bandymų uždirbti, tačiau tuo pačiu padėti žmonėms gyventi ekologiškai. Jeigu šis punktas bus pažeistas – būtinas ir kompensacijos grąžinimas. Tiesa, išlygos taikomos tokiu atveju, kai judumo priemonė bus nepataisomai sugadinama ir jos eksploatavimas paprasčiausiai neįmanomas. Tuomet be subsidijos grąžinimo ji turėtų būti tiesiog tinkamai utilizuota.

Ar kompensacija naujai judėjimo priemonei galiu gauti už bet kokį automobilį?

Verta pabrėžti, kad šiuo metu atsikratyti senos transporto priemonės yra ypač palanku, kadangi galite gauti net 1000 eur kompensaciją mažiau taršiai judėjimo priemonei įsigyti.

Tačiau taip pat svarbu pabrėžti, kad senas automobilis turi atitikti tam tikrus reikalavimus, pavyzdžiui: transporto priemonės turėtojas, M1 klasės, teisėtu savininku turi būti ne trumpiau nei 12 mėnesių; automobilis turi būti registruotas Lietuvos Respublikos kelių transporto priemonių registre ne mažiau nei 12 mėnesių; automobilis turi atitikti M1 klasę ir t.t. Daugiau informacijos apie šiuos reikalavimus rasite mūsų arba paramą teikiančios organizacijos, APVA internetinėje svetainėje.

Ar galiu gauti kompensacija dviračiui ir paspirtukui?

Taip, kompensacijos yra suteikiamos ne daugiau nei 2 vnt. šių judumo priemonių: dviračio, elektrinio dviračio, elektrinio paspirtuko, triračio ar keturračio įsigyjimui.

Gaukite geriausią pasiūlymą!

arba

Skambinkite
Gaukite geriausią pasiūlymą!

arba

Skambinkite
  • Parduokite savo transportą tik oficialiai dirbantiems asmenims

  • Pasitikrinkite ar po pardavimo jūsų transporto priemonė buvo išregistruota

  • Visada kruopščiai tikrinkite supildytus dokumentus